15. september 2023

DLED zasloni so prava popestritev tradicionalnega izobraževanja

V izobraževanju nenehno iščemo inovativne načine za izboljšanje procesa učenja in ustvarjanje okolja, ki spodbuja interakcijo in sodelovanje. Podjetje SHARP/NEC kot idealno rešitev predstavlja svoje napredne DLED zaslone.

Posebej izstopa njihova ponudba DLED video sten, ki uporabljajo tehnologijo neposredne LED osvetlitve. Seriji E in FE prinašata vse prednosti DLED zaslonov z živahno svetilnostjo in visokokakovostno zmogljivostjo v cenovno sprejemljivih okvirih. Dolga življenjska doba je še en adut tovrstnih SHARP/NEC video sten. Njihovo velikost lahko kadar koli prilagodite za čim boljše rezultate tako v izobraževanju kot v poslu.

Enostaven servis in vzdrževanje

Ena od glavnih prednosti SHARP/NEC DLED video sten je enostavnost vzdrževanja in hitra servisna storitev. Če se slučajno zgodi, da DLED ploščica na zaslonu preneha delovati, so na voljo rezervne, ki jih je mogoče zamenjati v nekaj minutah – brez potrebe po izklopu celotnega zaslona.

SHARP/NEC ima vso tehnologijo in servisni center v Nemčiji. To jim omogoča, da tudi večje napake popravijo v izredno hitrem času, saj ni potrebe po pošiljanju zaslonov oziroma katerih koli naprav na bolj oddaljene lokacije.

Ob nakupu SHARP/NEC DLED video stene prejmete napajalno in signalno ploščo, ki sta združljivi z vsakim modulom. To olajša zamenjavo ali popravilo, s tem pa lahko pozabite na potrebo po nakupu dodatnih komponent.
 

Prilagodljiva velikost video stene

Prednost teh video sten je, da niste omejeni z velikostjo. Ploščice, ki so gradniki video stene, so na voljo z različnimi velikosti pik – od 0,9 mm do 2,5 mm. Pri samo velikosti video stene pa lahko izbirate med ogromno možnostmi od velikosti 104 palcev (264,16 centimetra) do velikanskega 220-palčnega  (558,8-centimetrskega) zaslona. Velikost lahko prilagajate in tako poskrbite, da bo prav vsak študent jasno videl vse, kar boste prikazovali na zaslonu.
 

Narejen zato, da traja

Poleg enostavnosti vzdrževanja DLED zaslone SHARP/NEC odlikuje tudi izjemna trajnost. Uporabljali naj bi ga do lahko okoli 100.000 ur, v praksi pa je to lahko tudi dlje od navedenega. Vzemimo, da video steno uporabljate 12 ur na dan. To pomeni, da gre za naložbo za nadaljnjih 20 let.

Ključne prednosti pred alternativnimi rešitvami

Zasloni DLED ponujajo dvakrat daljšo življenjsko dobo v primerjavi z navadnimi LCD zasloni. Moramo namreč vedeti, da video stene s tehnologijo LCD navadno zdržijo okoli 7 let, kar je veliko manj v primerjavi z DLED zasloni, katerih življenjska doba je vsaj dvakrat daljša.

Alternativa DLED zaslonom so v predavalnicah lahko tudi projektorji. Prav v izobraževanju so projektorji zelo pogosto zastopani, saj se uporabljajo za prikaz velike slike, ki je kot nalašč za predavalnice. Njihova slabost v primerjavi z DLED zasloni je, da potrebujejo več vzdrževanja, vključno z zamenjavo žarnic in rednim čiščenjem. Poleg tega imajo krajšo življenjsko dobo, ki pogosto ne presega 5 let. Vzdrževanje je dražje tudi zato, ker so projektorji v predavalnicah navadno nameščeni na višini 4 do 7 metrov, kar otežuje dostop.

Tudi zaradi navedenih dejstev SHARP/NEC video stene predstavljajo odlično rešitev za izobraževalne ustanove 21. stoletja. Enostavno vzdrževanje in zamenjava posameznih komponent ter prilagodljiva velikost so prednosti, ki govorijo same zase. To dopolnjuje izjemna življenjska doba, vse skupaj pa predstavlja idealen paket za pametno naložbo v izobraževanje. Video stena izobraževalnim ustanovam omogoča ustvarjanje sodobnih interaktivnih učilnic, ki bodo ostale sodobne še desetletje ali dve po vgradnji tehnologije.


Za še več informacij obiščite www.acord-92.si, www.pcplsu.si in www.sharpnecdisplays.eu.  (P.R.)

Vir: Računalniške novice

 

>> Preberite več
13. september 2023

Nagrade bralcev EHA 2023 - zmagovalci objavljeni!

Publikacije, ki so članice EHA, imajo po vsej Evropi več kot 20 milijonov bralcev. Predstavljajo navdušence, igralce, zgodnje uporabnike in vplivneže - in vedno iščejo najboljšo možno zmogljivost in kakovost - po dostopni ceni.

Za neodvisne in strokovne nasvete o nakupu berejo publikacije EHA. Poleg nepristranske in poglobljene tehnične analize dobijo tudi dostop do najnovejših novic in mnenj, za katere vedo, da jim lahko zaupajo. Občinstvo EHA, ki za tehnologijo, povezano z osebnimi računalniki, v povprečju porabi 1 500 EUR na leto, predstavlja letni trg v vrednosti skoraj 30 milijard EUR. To so bralci, ki so bili gonilna sila nominacij in glasovanja za nagrade EHA Reader Awards 2023. Zato nobena druga nagrada ne predstavlja mnenja evropske skupnosti kupcev osebnih računalnikov na enak način. Nobena druga raziskava ni blizu temu, da bi zajela kolektivno modrost ljudi, ko gre za odločanje o "najboljših med najboljšimi" v tehnološkem sektorju. Naša ugledna skupnost se je gradila dolga leta - s trdim delom in predanostjo različnih publikacij, članic EHA. Več sto tisoč strokovnih člankov, podprtih z milijoni posameznih testov, so napisali in objavili:


- Hardware.info (NL)

- io-Tech (Nordics)

- HardwareLuxx (Nemčija)

- Lab 501 (Romunija)

- PurePC (Poljska)

- GEEKNETIC (Španija)

- Cowcotland (Francija)

- Hardware Upgrade (Italija)

- KitGuru (Združeno kraljestvo)
 

Nagrade bralcev EHA predstavljajo najboljšo strojno opremo, ki se danes prodaja v Evropi, poleg tega pa uredniškim ekipam publikacij članic EHA pomagajo pridobiti "globoke podatke" o tem, kaj si misli trg. To znanje je ključnega pomena za zagotavljanje, da še naprej zagotavljamo novice, recenzije in članke, ki jih naši bralci najbolj želijo brati. Glasovanja ne omejujemo na države članice EHA, saj se večina jezikov prenaša prek evropskih meja. Celoten seznam držav, ki so v zadnjih letih v veliki meri sodelovale pri podelitvi teh nagrad, vključuje:
 

- Avstrija

- Belgija

- Bosna in Hercegovina

- Hrvaška

- Danska

- Finska

- Francija

- Nemčija

- Grčija

- Madžarska

- Irska

- Italija

- Nizozemska

- Norveška

- Poljska

- Portugalska

- Romunija

- Srbija

- Slovenija

- Španija

- Švedska

- Združeno kraljestvo
 

Spodaj najdete celoten seznam zmagovalcev za leto 2023. Rezultati so znani - CELOTNA Evropa je spregovorila. Ne glede na to, kateri tehnološki izdelek želite kupiti, se vam splača dodati spodnje zmagovalce na svoj ožji seznam - preden se odločite za nakup!

 

>> Preberite več
26. junij 2023

Novi NEC profesionalni monitorji še boljši in dostopnejši

Kakovostni računalniki in monitorji so ključni dejavnik za povečanje produktivnosti v podjetjih.

V današnjem poslovnem svetu, kjer se digitalno okolje nenehno razvija, je kakovosten monitor postal ključna sestavina produktivnega delovnega mesta. Ne glede na to, ali ste podjetnik, oblikovalec, programer ali podatkovni analitik, dober monitor lahko k vaši poslovni uspešnosti doprinese številne prednosti. Od večjega delovnega prostora do izjemne ločljivosti in barvne natančnosti. Kakovosten monitor vam omogoča, da izkoristite svoj potencial in dosežete višjo raven učinkovitosti.

Podjetja pogosto vložijo več tisoč ali sto tisoč evrov za programsko opremo, ki obljublja neprekosljivo produktivnost. Istočasno pa je nakup nove IT opreme, vključno z monitorji, lahko točka spora. A (pre)majhen ali neustrezen monitor lahko izdatno poslabša produktivnost zaposlenih in obenem negativno vpliva na njihovo zadovoljstvo.

Dober monitor je ključ do optimalne produktivnosti. Pozorni morate biti, da izberete pravo velikost, vrsto zaslonske tehnologije, razpoložljive funkcije in dodatne tehnologije, ki lahko izboljšajo določeno delovno mesto, kot je na primer tehnologija za zaščito pred modro svetlobo, ki pomaga preprečiti izgorelost.

Priznani proizvajalec zaslonov NEC je za leto 2023 predstavil kar nekaj osvežene ponudbe.
 

Vrhunski NEC zasloni za različna poslovna okolja

NEC je predstavil nove monitorje E-serije, ki so primarno namenjeni za (domače) pisarne, učilnice in ostala poslovna okolja. E-serija predstavlja priložnost za podjetja, ki ne želijo preobremeniti proračun in obenem ne želijo sklepati kompromisov.

Predstavili so tri nove modele z diagonalami od 22 do 27 palcev v črni ali beli barvi. NEC monitorji MultiSync E244F so predstavniki najbolj priljubljene diagonale (24 palcev). V ospredju je ergonomska zasnova, ki bo uporabniku zagotovila udobje med dolgim delovnikom. Ta si lahko podrobno personalizira postavitev monitorja – slednjega je moč nastaviti do višine 120 mm z dodatno možnostjo vrtenja, nagiba in obračanja.

Vgrajeni sta tehnologiji Low Blue Light in Flicker-Free, ki bosta s skupnimi močni poskrbeli za zaščito oči uporabnikov, ne da bi pri tem žrtvovali kakovost slike. Monitorji so na voljo v črni in beli barvi. Slednja zmanjšuje občutek tunelskega vida, zato je lahko boljša izbira v prostorih z belimi stenami.

Prenovljeni zaslonski meni (OSD) olajša upravljanje z nastavitvami zaslona (svetlost, kontrast …). Vsi novi NEC monitorji so opremljeni z zasloni matrike VA in ločljivostjo FullHD (1920 x 1080 slikovnih pik).

Na trg pa prihajajo še monitorji MultiSync E244FL, prav tako v črni ali beli barvi, ki bodo dodatno opremljeni s priključki LAN, USB-C in dodatnim USB vozliščem. Njihova prednost je možnost povezovanja dodatnih naprav in polnjenja prenosnikov ali telefonov s pomočjo vgrajenega USB-C priključka (polnjenje do 60 W).

NEC se želi letos osredotočiti tudi na laserske projektorje s projekcijsko tehnologijo 3LCD, katerim pa so kljub vsem nadgradnjam nastavili enako ceno kot klasičnim projektorjem z žarnico.

Če iščete ekonomsko projekcijsko rešitev, sta v ospredju laserska projektorja PV710UL in PV800 UL, ki se razlikujeta po svetilnosti (7100 in 8000 lumnov). V obeh primerih zagotavljata prilagodljivost pri namestitvi, nezahtevno vzdrževanje in dolgo življenjsko dobo laserja (20.000 delovnih ur). Hkrati pa sta cenovno ugodna in kompaktna.

Opremljena sta s projekcijsko tehnologijo 3LCD, ki ustvarja žive in jasne barve. Če imate v lasti NEC PA projektor predhodnih treh generacij, lahko obdržite obstoječi optični modul in tako prihranite do 2.000 evrov. Na voljo je tudi zelo zaželena programska oprema ProAssist, s katero lahko upravljate projektor in prilagajate projekcijsko platno preko računalnika.

Nove NEC laserske projektorje odlikuje še tiho delovanje (31db) in razmerje stranic 21 : 9, ki privzeto podpirajo Microsoft Teams postavitev Front Row, s katero lahko hkrati vidite udeležence, vsebino in klepet.

Za še več informacij obiščite www.pcplus.si in Sharp NEC Display Solutions Europe - Sharp NEC Display Solutions . (P.R.)


Vir: Računalniške novice, Novi NEC profesionalni monitorji še boljši in dostopnejši - Računalniške novice (racunalniske-novice.com)

 

>> Preberite več