DLED zasloni so prava popestritev tradicionalnega izobraževanja

V izobraževanju nenehno iščemo inovativne načine za izboljšanje procesa učenja in ustvarjanje okolja, ki spodbuja interakcijo in sodelovanje. Podjetje SHARP/NEC kot idealno rešitev predstavlja svoje napredne DLED zaslone.

Posebej izstopa njihova ponudba DLED video sten, ki uporabljajo tehnologijo neposredne LED osvetlitve. Seriji E in FE prinašata vse prednosti DLED zaslonov z živahno svetilnostjo in visokokakovostno zmogljivostjo v cenovno sprejemljivih okvirih. Dolga življenjska doba je še en adut tovrstnih SHARP/NEC video sten. Njihovo velikost lahko kadar koli prilagodite za čim boljše rezultate tako v izobraževanju kot v poslu.

Enostaven servis in vzdrževanje

Ena od glavnih prednosti SHARP/NEC DLED video sten je enostavnost vzdrževanja in hitra servisna storitev. Če se slučajno zgodi, da DLED ploščica na zaslonu preneha delovati, so na voljo rezervne, ki jih je mogoče zamenjati v nekaj minutah – brez potrebe po izklopu celotnega zaslona.

SHARP/NEC ima vso tehnologijo in servisni center v Nemčiji. To jim omogoča, da tudi večje napake popravijo v izredno hitrem času, saj ni potrebe po pošiljanju zaslonov oziroma katerih koli naprav na bolj oddaljene lokacije.

Ob nakupu SHARP/NEC DLED video stene prejmete napajalno in signalno ploščo, ki sta združljivi z vsakim modulom. To olajša zamenjavo ali popravilo, s tem pa lahko pozabite na potrebo po nakupu dodatnih komponent.
 

Prilagodljiva velikost video stene

Prednost teh video sten je, da niste omejeni z velikostjo. Ploščice, ki so gradniki video stene, so na voljo z različnimi velikosti pik – od 0,9 mm do 2,5 mm. Pri samo velikosti video stene pa lahko izbirate med ogromno možnostmi od velikosti 104 palcev (264,16 centimetra) do velikanskega 220-palčnega  (558,8-centimetrskega) zaslona. Velikost lahko prilagajate in tako poskrbite, da bo prav vsak študent jasno videl vse, kar boste prikazovali na zaslonu.
 

Narejen zato, da traja

Poleg enostavnosti vzdrževanja DLED zaslone SHARP/NEC odlikuje tudi izjemna trajnost. Uporabljali naj bi ga do lahko okoli 100.000 ur, v praksi pa je to lahko tudi dlje od navedenega. Vzemimo, da video steno uporabljate 12 ur na dan. To pomeni, da gre za naložbo za nadaljnjih 20 let.

Ključne prednosti pred alternativnimi rešitvami

Zasloni DLED ponujajo dvakrat daljšo življenjsko dobo v primerjavi z navadnimi LCD zasloni. Moramo namreč vedeti, da video stene s tehnologijo LCD navadno zdržijo okoli 7 let, kar je veliko manj v primerjavi z DLED zasloni, katerih življenjska doba je vsaj dvakrat daljša.

Alternativa DLED zaslonom so v predavalnicah lahko tudi projektorji. Prav v izobraževanju so projektorji zelo pogosto zastopani, saj se uporabljajo za prikaz velike slike, ki je kot nalašč za predavalnice. Njihova slabost v primerjavi z DLED zasloni je, da potrebujejo več vzdrževanja, vključno z zamenjavo žarnic in rednim čiščenjem. Poleg tega imajo krajšo življenjsko dobo, ki pogosto ne presega 5 let. Vzdrževanje je dražje tudi zato, ker so projektorji v predavalnicah navadno nameščeni na višini 4 do 7 metrov, kar otežuje dostop.

Tudi zaradi navedenih dejstev SHARP/NEC video stene predstavljajo odlično rešitev za izobraževalne ustanove 21. stoletja. Enostavno vzdrževanje in zamenjava posameznih komponent ter prilagodljiva velikost so prednosti, ki govorijo same zase. To dopolnjuje izjemna življenjska doba, vse skupaj pa predstavlja idealen paket za pametno naložbo v izobraževanje. Video stena izobraževalnim ustanovam omogoča ustvarjanje sodobnih interaktivnih učilnic, ki bodo ostale sodobne še desetletje ali dve po vgradnji tehnologije.


Za še več informacij obiščite www.acord-92.si, www.pcplsu.si in www.sharpnecdisplays.eu.  (P.R.)

Vir: Računalniške novice

 

<< nazaj