TOSHIBA

Toshiba za 35 milijonov dolarjev kupila sredstva bankrotiranega OCZ

Znani proizvajalec OCZ SSDjev in pomnilnika je nedavno zaradi slabih poslovnih nekaterih slabših konstrukcijskih odločitev ter prihoda večjih imen na trg (najbolj vidno Samsung s serijama 830 in 840) razglasil bankrot. OCZ namreč ni bil več zmožen odplačevati posojil podjetja Hercules Technology Growth Capital, Inc, ki je zato prevzel nadzor nad njihovimi financami.

Na srečo tržišča in obstoječih ter prihodnjih kupcev OCZjevih izdelkov je le nekaj dni kasneje Toshiba ponudila odkup celotnega oddelka za razvoj in proizvodnjo SSDjev skupaj s pripadajočo tehnologijo v lasti OCZja. OCZ bo tako lahko nadaljeval s poslovanjem in še naprej ponujal izdelke ter servis obstoječim ter prihodnjim kupcem. Celoten posel naj bi znašal 35 milijonov ameriških dolarjev.

Nakup bo Toshibi prinesel dostop do OCZjevih kontrolerjev, programske opreme ter firmwarea kot tudi ekipe, odgovorne za razvoj in trženje, prodajne kanale ter spoštovano in na trgu utrjeno blagovno znamko. Toshiba ima sedaj kot že na trgu utrjeni proizvajalec NAND čipov v lasti vse kritične dele proizvodnje SSDjev, kar jim bo omogočalo proizvodnjo dostopnejših in robustnejših rešitev in proizvodov.

Obe strani sta izrazili zadovoljstvo s potekom prodaje in obljubljata plodno sodelovanje ter prebitje v sam vrh na rastočem tržišču SSDjev.

<< nazaj