SAPPHIRE

Sapphire širi ponudbo AMD R9 grafičnih kartic!

AMD in Sapphire širita ponudbo grafičnih kartic na osnovi najnovejše AMD GCN (Graphics Core Next) tehnologije. Sapphire je nedavno oznanil 2 nova modela v uspešni R9 seriji grafičnih kartic: R9 280 Dual-X in novo različico R9 280X Vapor-X modela.

 

Sapphire R280 je novi model, ki uporablja znani hladilnik Dual-X z dvema ventilatorjema in hladilnimi cevkami. Dodanega ima 3GB GDDR5 pomnilnika na frekvenci 1250MHz (5GB/s efektivno) in GCN jedro s 1792 procesorji na 850MHz (z Boost se ta poveča na 940MHz). Podpira DirectX 11.2 in je narejena, da predvaja najnovejše igre v visokih resolucijah in še več preko HDMI 1.4a in DisplayPort v1.2 izhodov lahko poganja celo najnovejše 4K zaslone.

 

Dodatno Sapphire predstavlja naslednika uspešnega modela R9 280X Vapor-X, ki združuje ekskluzivno Vapor-X tehnologijo hlajenja z novo Tri-X zasnovo s tremi ventilatorji. Z nadgrajenim GCN jedrom s 2048 procesorji, tovarniško navitim na 1GHz (1100MHz z Boost) in 1500MHz (6GB/s) 280X Vapor-X ponuja najboljše delovanje v svojem razredu.

Vsi modeli v tej družini ponujajo prednosti najnovejše GCN arhitekture: AMD Image Enchancement, napredno upravljanje s porabo, podporo več monitorjem z Eyefinity kot tudi AMD HD3D. Seveda ne manjkata AMD Crossfire podporo za najbolj zahtevne, ki jim ena kartica ne zadostuje ter AMD APP Acceleration.

APP Acceleration je skupno ime za izboljšano delovanje širokega nabora aplikacij, ki uporabljajo zmožnosti grafičnih procesorjev v GCN arhitekturi, kot so video kodiranje in odkodiranje, kompresije podatkov, igranje iger, video konference... APP acceleration tudi pohitri vsakdanja opravila, kot je brskanje po internetu, Office aplikacije...

<< nazaj