NEC

Projektor M271W je prejemnik Zlatega monitorja na testu poslovnih projektorjev!

Sporočamo vam, da je projektor proizvajalca NEC Display Solutions na testu poslovnih monitorjev v oktobrski izdaji revije Monitor prejel najvišjo nagrado: Zlati monitor! Na testu so še posebno izpostavili kakovost slike in dolgo življensko dobo žarnice. 

Podjetje NEC so predstavili kot proizvajalca, ki obvlada tako tehnologijo LCD in DLP prikazovanja slike in je močno dejavno prav na področju poslovnem in izobraževalnem segmentu projektorjev. Prav M271W sodi v ta segment izobraževalnih okolij in manjših do srednjih podjetij. Pohvalili so visoko ločljivost in lepo sliko, ki se najbolje odreže v vsaj delono zatemnjenih prostorih. Izpostavili so tudi do okolja prijazno delovanje, od nižje porabe energije do dolge življenske dobe žarnice. Prav tako je bil M271W med najtišjimi na njihovem testu.

Pohvalili so "prilagodljivost prikaza slike z možnostjo 1,7-kratne optične povezave in vrsto funkcij popravljanja trapeza in nagiba." Posebno omembo si je zaslužil nabor priključkov, kjer M271W prav "blesti", saj ima na voljo veliko proključkov za prikaz slike (HDMI, 2x VGA, S-Video, RCA...), omrežni vmesnik, USB za predvajanje fotografij.

Po njihovem mnenju bom M271W brez težav predvajal tudi bogate večpredstavnostne vsebine polne visoke ločljivosti, za zvok zadostno skrbi 10W zvočnik, seveda pa si lahko gledalci preko stereo vhoda speljejo zvok tudi na zmogljivejše zvočne rešitve.  Kot njegovo slabost tako izpostavljajo le odsotnost slovenskih menijev.

Tako so M271W označili kot zelo vsestranski projektor, ki se odlično znajde v poslovnem in domačem okolju, če ga priklopite na igralno konzolo ali set-top-box ponudnika IP televizije.

<< nazaj