ASROCK

ASRock Beebox je edini NUC na svetu s podporo za Dual Channel ram in Tip-C USB

Obstaja veliko različnih razlogov, zakaj bi imeli mini PC. Toda če želite namestiti hišni kino v vašo dnevno sobo ali spalnico potem je ASRock Beebox najboljša rešitev za vas. ASRock Beebox je edini NUC na tržišču, ki ima dual channel spomin, podpira uporabo treh monitorjev naenkrat, tekoče predvajanje 4K posnetkov in je celo prvi mini PC z tip C USB vhodom na svetu!

Naj bi bilo splošno znano, da je sistemsko predvajanje posnetkov močno povezano z grafično kartico, procesorji z integrirano grafiko ali celo s kapaciteto spomina. Vezni nabori, kot je recimo Intelova serija N3000, trdijo, da podpira 4K predvajanje posnetkov in da ima visoko učinkovito video kodiranje (HEVC/H.265), ampak ko so si ASRockovi raziskovalci in razvijalci umazali roke z gradnjo Beeboxa, rezultati niso bili taki kot so bili obljubljeni, zato so kopali dalje. Po nekajkratnih poskusih in veliko urah testiranja so prišli do zaključka, da je za tekoče predvanje 4K vsebin potrebno imeti dual channel spomin!

Kot Asrock pokaže v njihovem posnetku, sistem, ki podpira samo single channel spomin ne zmore predvajati tekoče 4K vsebine, ne glede na to da uporablja najboljši Intelov N3700  SoC, skupaj z 8GB DDR3 DIMM spominom, s katerim dosežemo Intelovo maksimalno kapaciteto. Na drugi strani pa je ASRockov Beebox, opremljen z Intelovim N3000 SoC in oblikovan, da podpira dual channel spomin z maksimalno kapaciteto 16GB. Presenetljivo, da je namestitev dveh 2GB DDR3 spominskih modulov dovolj, da Beebox tekoče predvaja 4K posnetke.

Asrock Beebox je NUC, ki podpira uporabo treh monitorjev na enkrat z dvema HDMI portoma in DisplayPortom, tako da je zelo uporaben tudi za digitalno oglaševanje. In kot da to še ni dovolj, Beebox vsebuje daljinski sprejemnik, Type-C USB vhod, 802.11ac WiFi z zmožnostjo, da deluje celo kot brezžična dostopna točka za druge WiFi naprave in še in še. Možnosti so neskončne.





<< nazaj