AMD

Tu je nova serija AMD Radeon grafičnih kartic

V trgovine prihaja nova generacija AMD Radeon grafičnih kartic s kodnim imeno hawaii, narejena na osnovi druge generacije Graphics CoreNext mikroarhitekture in z veseljem vam spročamo, da bodo novi modeli Radeonov R9 in R7 proizvajalca Sapphire v naši trgovini na voljo že takoj ob izidu!

Z novo generacijo prihaja tudi nov način poimenovanja. Entuziastom in gamerjem je namenjena najmočnejša serija R9, bolj cenovno usmerjeni pa se bodo ozirali za karticami z oznako R7. AMD je na svoji konferenci predstavil Radeone R9 290X, R9 290, R9 280X, R9 270X, R7 260X in R7 250 modele grafičnih kartic, ki naj bi po besedah direktorja AMDjevega grafičnega oddelka Matta Skinnerja predstavljali novo obdobje v svetu računalniških iger. AMD kot stebre nove generacije predstavlja tehnologiji Mantle in AMD TrueAudio, ki bosta omogočala igralcem in izdelovalcem nov način za izboljšavo iger. Prisotna je podpora ultra visokim resolucijam v prihajajočih igrah, kot je Battlefield 4.

Mantle je pravzaprav nov programski vmesnik za izris grafike, ki ga je AMD razvil v sodelovanju z izdelovalcem računalniških iger DICE (Battlefield 4) in naj bi podprtih igrah popolnoma zamenjal obstoječa vmesnika DirectX in OpenGL. Mantle naj bi izdelovalcem iger ponujal globlje razumevanje Graphics CoreNext tehnologije in s tem boljšo optimizacijo kot pri konkurenčnih proizvajalcih. Ne smemo pozabiti, da bodo prav vsi trije glavni konkurenti na trgu igralnih konzol v svoje nove izdelke vgrajevali AMD APU procesor, ki seveda vsebuje tudi Radeon grafično jedro. Tako bo Mantle omogočal lažjo izdelavo iger istočasno tako za osebne računalnike in igralne konzole, AMDju pa prinesel občutno večji vpliv na industrijo.

AMD TrueAudio tehnologija predstavlja omogoča izdelovalcev uporabo grafičnega jedra tudi za pričaranje realističnega zvočnega okolja v prihajajočih igrah. Tako bo grafična kartica prevzela del bremena osrednjega procesorja in zvočne kartice

Nova generacija predstavlja tudi novo poglavje v AMDjevi podpori igranju iger v konfiguracijah z več monitorji in v visokih ločljivostih. Tako sta AMD Radeon R9 in R7 narejena za igranje v UltraHD rločljivosti (3840x2160), vključno s podporo za 2160p60 zaslone s prihajajočimi AMD Catalyst gonilniki. AMD Eyefinity bo omogočal uporabo praktično kakršnekoli kombinacije priklopov zaslonov preko DVI in HDMI priklopov.

Z veseljem vam sporočamo, da bo že takoj ob uradnem izidu nove generacije 11. oktobra ob 18:01 po srednjeevropskem času v naši trgovini na voljo skoraj celotni nabor novih R9 in R7 grafičnih kartic proizvajalca Sapphire, z izjemo najmočnejše R9 290X, katera na police pride šele 23. oktobra.

<< nazaj